Yalnız Gezegen

welcome

Siz Buraya Daha Önce De Gelmiştiniz. Tabii Gelmiştiniz Ya... Tabii. Ben Gördüğüm Yüzü Asla Unutmam. Buraya Gelin De Elinizi Sıkayım! Bir Şey Söyleyeyim Mi? Sizin Yüzünüzü Bile Görmeden, Yürüyüşünüzden Tanıdım. Castle Rock'a Dönmek Için Bundan Daha Iyi Bir Gün Seçemezdiniz.

Elvan Dalton'la Hemşehri Olmak


Merhaba sevgili okurlarım bugün size Ankara hakkında gerçekler açıklayacağım. Öncelikle biz Ankaralılar topluca inançlı insanlarız. Yıllardır metro bitecek diye bekliyor, buna yürekten inanıyoruz. Oysa o metro $½# biter. Ama bunu hiçbirimiz kafamıza takmayız. neden? Çünkü kalp gücümüz ve gözümüz var. Bakınca böyle hopp, şehrin her yeri metro olacak falan diye düşünüp seviniyoruz. Çünkü bizler Kızılay'dan Batıkent'e Metro ile gidebilir ve gıcıklık olsun diye arada Ostim, İvedik falan gibi yerlerde inip yeniden binebiliriz. Bir Allah'ın kulu da "Ne yapıyorsun bebeğim?" demez bize. Deseler deseler "Napıyon la bebe?" derler ona da "Hiç la" deriz geçeriz. Gerisi de bizi ırgalamaz. Hiç.

Sonra şimdi biz İstanbul'u sevmiyoruz. Oğlum öyle otobüs hattı mı olur ya? Ankaramızın gözünü severiz biz. Kayıp mı olduk? Bin otobüse. Ya Kızılay'dan geçer ya Ulus'tan. Her yol Roma'ya çıkar misali bir güzergah anlayışı var bizim otobüslerin. E iyi işte. Sonra o trafik nedir yahu? Biz ki yıllarca Akay'ın oradaki inşaatı beklemiş insanlarız, hiç gelemeyiz böyle şeylere. Mesela Genelkurmay falan var böyle. Orada sonbahar olmuyor. Askerlerin yerlere yaprak düşmesine bile tahammülü yoktur. Adamlar düzen adamı yapacak bir şey yok. Trafik falan sevemeyiz efendim biz.

"Bir de deniz olsa" muhabbetinden tiksiniyoruz. Deniz yok. Yaz kış 20lerde de gezmiyor efendim sıcaklıklar. Hiç mi coğrafya görmediniz siz? "Yazları sıcak ve kurak, kışları soğuk ve yağışlı" diye bir şey duymadınız mı mesela? Burada kar yapıyor evet. Karı seviyoruz. Çok fazla şaşırmayın ama. Şok bir gerçek ama Ankara'da yıllardır kar yağıyor. Limon falan gördüğünüzde "Ahh biz limonları bahçemizden toplardık!" demeyin, böyle muhabbetleri hiç sevmiyoruz. Bizde bahçenizden fazla bir şey beklemeyin. Baharda gülleriniz açabilirler, hanımelleri de pek cömert olabilirler. Baharla yaz arası o anlamsız dönemde sokaklarda hanımeli kokuları duyabilirsiniz. Kışın bu kokuların hasretiyle yanıp kavrulmayın. Kar da güzel kokar.

Semt isimlerimiz gariptir, fesatlık yapmayın. "Aşağı Eğlence" işte Eğlence'nin aşağısı yani. "Ayrancı'ya gidip ayran alalım" esprilerine Cyclops bakışları atarız, bunu bilin, öyle davranın.

Bizim türkülerimiz, oyun havalarımız falan neşelidir. Ağır düğünler beklemeyin. Bir sürü erotik çağrışımlı oyun havası duyabilirsiniz. Semt isimlerinde yapmamanız gereken fesatlığı bu oyun havalarına saklayın. Misket çalarsa, kalkın oynayın. Zeybek gibi ağır, step dansı gibi zor değildir:D Elvan Dalton Şereflikoçhisarlı olabilir ama, bütün Türkiye'nin hemşehrisi sayılır:)

Biz Ankaralılar tatilde haber izleyemiyoruz. Her siyasi haberin "Ankara'da gergin ortam" şeklinde verilmesi yüreğimizi dağlıyor. Şehrimizi özlüyoruz. Bütün 06 plakalara özlemle bakıyoruz. Yolda yürürken bir araba bize yol vermezse ve şayet o arabanın plakası atıyorum 34se "Ağır ol İstanbullu" diyoruz.

Çünkü Ankaralı olmak demek güzelliği şehir manzarası yerine insan ilişkilerinde bulmaktır.

Twitter'da #ankaraliolmakdemek'i Trending Topic yapıp bu yazıyı yazma isteği doğuran herkese sevgiler:)

0 yorum: